3,5 års fängelse för våldtäkt

  En 28-årig kvinna som tillsammans med sin pojkvän våldtagit två 17-åriga flickor under tolv timmars tid döms till tre och ett halvt års fängelse.

Enligt Göteborgs tingsrätt har kvinnan och den ett år äldre pojkvännen "i samförstånd och samspel" med varandra tvingat flickorna till sexuella handlingar med flera inslag av hot och våld.
Delar av händelseförloppet har också filmats och fotograferats mot flickornas vilja.
Enligt tingsrätten har kvinnan, förutom att hon varit delaktig i själva övergreppen, också utnyttjat det djupa förtroende som en av flickorna hade för henne.
Flickan har berättat att hon betraktat kvinnan som en storasyster.
Paret har hela tiden hävdat att flickorna deltog av fri vilja eller att de i vart fall inte uppfattat att flickorna haft sex mot sin vilja.
Kriminalvårdens chefspsykolog för sexualbrottslingar, Elisabeth Kwarnmark, känner bara till några enstaka fall av kvinnliga våldtäktsmän under de senaste åren och det rör sig nästan alltid om kvinnor som döms tillsammans med män.
- Vi tror ju ändå i vår kultur att man inte som kvinna utvecklar en sådan förövarnatur. Det är det största tabut, säger hon.
- Även om jag inte tror att kvinnorna är lika många som männen så tror jag att det finns ett stort mörkertal.
Under de senaste tio åren har bara fyra kvinnor dömts för våldtäkt i Sverige.



Jenz23.blogg.se/

Kommentarer
Postat av: Natta

ja gör egna smycken ;)

2009-04-23 @ 13:02:48
URL: http://natalies.se
Postat av: Cecilia

Hejhej, förut så fick jag en rabattkod av dig på bracy.se, och jag undrar hur länge man har på sig att handla för den. Eller har man den hela tiden tills man känner för att köpa nånting ?

2009-04-23 @ 15:07:06
URL: http://veestin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vill du ha din blogg designad?
 

Trackback
RSS 2.0