Bråket mellan forshaga folket och sportfiskegymnasiet för 7 år sen


2001-08-24

image9 Detta är då min storebror i mitten med kepsen på:)

Tänkt om. I fjol var Joel Janzon med och hälsade eleverna vid sportfiskegymnasiet välkomna med knytnävarna. Nu har han tänkt om och är en av arrangörerna av aktivitetsveckan med stöd av Linda Karlsson, PG Öberg, Ulf Engqvist, Anders Carlsson och Boo Nilsson.
Stridsyxan är nedgrävd. I stället för att banka på varann ska Forshagaungdomarna och eleverna vid sportfiskegymnasiet under en aktivitetsvecka lära känna varann för att skapa en positiv fritid. Bakom initiativet står kommunens ungdomsenhet, sportfiskegymnasiet och framför allt fyra Forshagakillar.
Förra hösten var speciellt stökig i Forshaga. Kväll efter kväll, helg efter helg uppstod skärmytslingar och till slut rejäla bråk mellan Forshagaungdomar och elever från sportfiskegymnasiet som ledde till polisanmälningar och rättsliga efterspel.
Med tidens gång föll bråken i skymundan. Dock utan att något egentligt fredstillstånd inträdde. Vid ungdomsenheten började man i våras att fundera på vad man skulle kunna göra vid höstens skolstart för att bråken inte skulle upprepas. Till sin hjälp tog man fyra killar i 17-årsåldern, Andreas Ahl, Lars Mikael Björkman, Joel Janzon och Jonas Rindestrand. En kvartett som för övrigt fick sitt elddop i somras när de ledde en idrottsvecka för mellanstadieelever och blev något av idoler för de yngre.
Joel Janzon var en av Forshagakillarna som var med och bråkade och slogs förra hösten. Det fick han betala dyrt för. Men näsbrännan gav honom också anledning att tänka över vad han gjort.
- Ja men tänk dig själv - de kommer nya till en ny ort och så slår man ned dom för att dom kommer hit. Nu har jag lärt mig bättre, säger Joel.
Med Anders Carlsson, Linda Karlsson och PG Öberg från ungdomsenheten, samt Ulf Engqvist, sportfiskegymnasiet och Boo Nilsson, Träffpunkten, bakom sig har Andreas, Joel, Jonas och Lars Mikael, spikat ett program för hela nästa vecka där Forshagaungdomarna och sportfiskegymnasisterna får chansen att lära känna varann under gemytligare former.
- Roligt att vara med och se till att de som växer upp får nåt att göra. Är man inte med i nån förening så finns det ju ingenting här och då är det lätt hänt att man bara går ut och hänger med gänget, säger Joel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vill du ha din blogg designad?
 

Trackback
RSS 2.0